Хмельниччина цього року отримає щонайменше 1,45 млрд грн у межах платформи «Зроблено в Україні»

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Хмельницького взяв участь у презентації економічної платформи «Зроблено в Україні».

Фото без опису

«Для мене є дуже важливим створення нашої платформи Made in Ukraine для того, щоб знати в обличчя вітчизняних виробників. Особливо тих, хто працює з початку війни, хто повернувся додому, дає робочі місця та силу нашому бюджету, який потім повністю йде на наших воїнів. Без пафосу, так воно і є: ви та ваш регіон максимально допомагаєте», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський також наголосив на важливості забезпечення стабільної роботи енергосистеми області та захисту цивільного населення від ракетних атак.

«Для нас важливо, щоб люди жили, мали роботу, школи працювали, щоби були бомбосховища, щоби збивалися ракети і дрони», – підкреслив він.

Фото без опису

Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що регулярні зустрічі в регіонах із бізнесом є важливою складовою політики «Зроблено в Україні». Завдяки їм вдається долати як точкові проблеми бізнесу, так і виклики для цілих галузей.

«Візьмімо за приклад Харківщину: область потерпає від російських обстрілів. Щоби підтримати її, майже одразу після спільної з урядовцями наради місцевій владі дозволили звільнити бізнес від регіональних податків, а ми ці кошти компенсуємо. Згодом зробили знижку в 30% на залізничні перевезення для аграріїв регіону, удвічі розширили мікрогранти. І такі приклади маємо в різних областях», – додала Юлія Свириденко.

Вона також зазначила, що цього року в межах платформи «Зроблено в Україні» для Хмельниччини передбачили щонайменше 1,45 млрд грн. Утім, ця сума не остаточна: що активніше бізнеси регіону подаватимуться на програми допомоги, то більше коштів зможуть отримати.