Фото без опису

На Донеччині продовжується реалізація програми "єВідновлення". Саме стан виплат компенсацій за пошкоджене і зруйноване внаслідок повномасштабного вторгнення росії житло та підготовка області до опалювального сезону стали провідними темами на сьогоднішньому брифінгу заступниці директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Лариса Гусевої.

Нагадаємо, зараз розглядаються заяви і щодо пошкодженого, і щодо знищеного майна, але розташованого виключного на контрольованій Україною території. Що ж стосується житла, втраченого на окупованій території, то Кабмін розробляє відповідний механізм подання заяв, затвердження та використання якого очікується у жовтні.

Отже, по пошкодженому майну всього в області станом на сьогодні, 22 вересня, отримано 3001 заяву, з них по 2448 прийняте рішення. Відповідно позитивні рішення є по 1203 заявам на загальну суму 89 млн 394 тисячі гривень, з них 86 млн гривень вже поступили людям на їх картки, а оскільки платежі проходять по вівторкам і п`ятницям, то решту заявники мають отримати сьогодні до кінця дня. 

Ще по 1244 заявкам по пошкодженому житлу - відмова, головним чином, через те, що люди не надали доступу комісії до своїх помешкань або не мають відповідних документів, що підтверджують право власності на свою будівлю. Але такі відмови не є остаточними - у разі, якщо документи з`являться або до житла нададуть доступ, люди можуть подати нову заяву і вона буде розглянута.

Що стосується знищеного майна, то станом на сьогодні в області отримали 187 відповідних заяв, з них по 105 заявам прийняте рішення і по 20 заявам вже сформовані сертифікати на загальну суму 20 млн 909 тис. грн. По 27 заявам є відмова з причини відсутності документів, що підтверджують право власності, і розгляд 57 заяв зупинено рішенням комісії (по ним документи обіцяють надати найближчого місяця).

Станом на сьогодні сама велика сума компенсації за знищене майно по програмі "єВідновлення" в нашій області - це 1 млн 700 тисяч гривень (приватна будівля в місті Слов`янську).

Докладніше з інформацією з цього брифінгу ви можете ознайомитись тут: