Фото без опису

Грантова програма «Власна Справа», яку реалізує Міністерство економіки України, існує більше року. За цей період понад 6000 українців вже отримали грантові гроші та почали новий етап свого бізнесу.

Серед переможців проєкту - Сергій Ковальов, підприємець зі Слов’янська. Не зважаючи на молодий вік, чоловік має великий досвід роботи на підприємствах харчування та у бізнес-сфері. У 2019 році став одним із засновників ресторану самообслуговування. Заклад популярний серед відвідувачів і понині, орієнтований на сімейний відпочинок. Крім ресторану працює пекарня і декілька продуктових магазинів.

“Про грантову програму “Власна справа” я дізнався від своїх колег - підприємців, які на той час вже мали бізнес-плани і готувалися до їх захисту. Вони розповіли мені про допомогу фахівців центру зайнятості, яка надається учасникам проєкту. Рішення подаватися на грант прийняв майже одразу. Вирішив спробувати, бо була потреба у новому обладнанні”, - розповідає Сергій.

Чоловік отримав грант нещодавно та витратив кошти на придбання пароконвектомату та кондитерської вітрини для смаколиків. Окрім цього, Сергій виконав головну умову проєкту — створив нові робочі місця і за сприяння центру зайнятості працевлаштував двох кухарів.

“Всіх, хто мріє про старт або розвиток власного бізнесу, закликаю не зволікати, а втілювати свої плани в життя. З коштами гранту це цілком реально”, - закликає підприємець.

У чому переваги програми «Власна справа» і чому не треба боятись брати грант?

- це легко: щоб заповнити заяву вам потрібно 20 хвилин;

- це не кредит: держава не зобов’язує вас повертати грантові гроші з процентами;

- це перспективно: гроші дають нові можливості. Ви отримуєте шанс на реалізацію задумів;

- це новий досвід: ви можете пройти навчання з питань підприємницької діяльності, це забезпечує держава.

Якщо ви вірите у свою ідею й шукаєте підтримку - заповнюйте заявку на отримання гранту, адже це - перший крок до змін!

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості