Фото без опису

Антон Романченко  займався власною справою – «творив» аромоксамитову каву та дарував незабутні емоції мешканцям Волновахи. Він - ще один герой рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів. Нижче пропонуємо вашій увазі матеріал управління:  

Антон Романченко – молодий підприємець з міста Волноваха. До початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ чоловік був власником кав’ярні «GURU coffee». В закладі можна було не лише випити каву з тістечком, а й поринути в особливу атмосферу затишку і гармонії.

«GURU coffee – для мене був другим домом. Свою кав’ярню я збирав по маленьких частинках, всі елементи декору виготовляв власноруч. Як зараз пам’ятаю, як пофарбував першу стіну та створював першу картину для інтер’єру», - розповідає Антон.

Підприємець влаштовував тематичні вечори і майстер-класи для молоді, кінопокази на свіжому повітрі та благодійні аукціони, облаштовував тематичні локації до святкування Дня міста.

Але війна внесла свої корективи! Антон Романченко вимушений був евакуюватися з рідного міста. Оселився у місті-герої Ірпені. Приїхавши у нове місто, яке теж зазнало втрат внаслідок російської агресії,  я не зміг пройти осторонь людського лиха. Ми з друзями вирішили об’єднатись і допомагати літнім мешканцям Ірпеня відновлювати зруйноване житло. Все робили самі, будівельні матеріали спочатку купували за власні кошти. Згодом опублікував пост у соцмережах про необхідність допомоги та отримав неабияку підтримку від небайдужих друзів», - ділиться чоловік.

Майже рік Антон Романченко допомагав місцевим мешканця всім, чим міг. За цей час підприємець зрозумів, що навіть у скрутні часи може бути корисним та дарувати людям надію. Тож, зібравшись з думками, вирішив розпочати власну справу з нуля.

«Наразі повним ходом іде робота над відкриттям кав’ярні у Києві. Знайшов приміщення, займаюсь ремонтом (знову ж таки власними силами) та паралельно розробляю концепцію закладу. Хочу, щоб було затишно, як вдома», - з натхненням розповідає Антон.

За словами підприємця, він неодноразово зіштовхнувся із проблемою працевлаштування, тому перевагу при пошуку персоналу віддає мешканцям Волноваського району. Також планує донатити – перераховувати частину свого прибутку на потреби ЗСУ.

«Буду радий бачити всіх друзів і знайомих у своїй кав’ярні в Києві! Теплу зустріч гарантую. Рухаємось разом до перемоги», - прокоментував Антон.