Возможно, это изображение текст

Щорічно, 14 червня, згідно рішення 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві, відзначається Всесвітній день донора крові.

Цей день для України є особливим, оскільки вчергове відзначається в умовах воєнного стану, у зв’язку зі збройною агресією російської федерації та її повномасштабним вторгненням на територію України. Потреба в донорській крові в умовах сьогодення виникає як у цивільних, які стають жертвами ракетних та артилерійських ударів, так і у наших захисників та захисниць. В реаліях сьогоднішньої війни, де ворог переважає у силі та техніці, ми, українці в тилу, повинні робити все від нас залежне, аби зберегти життя кожному бійцю. Під час військових дій донорська кров є ледь не єдиним способом врятувати людину, що зазнала поранення з масивною крововтратою.

Щорічно в Україні стають донорами крові близько 500 тисяч людей. Сьогодні важливо привертати увагу українців до необхідності регулярного добровільного та безоплатного донорства крові та її компонентів, оскільки завдяки донорству рятуються мільйони життів. Ми повинні формувати у своїй спільноті культуру регулярного та безоплатного донорства крові, адже здаючи кров, донор надає шанс на життя, робить свій безцінний внесок у добру справу.

Пам’ятаймо, що лише півлітра донорської крові може врятувати життя трьох пацієнтів! Можливо, саме ваша кров подарує життя людині, яка зазнала лиха!