Фото без опису

Урядом країни впроваджено експериментальний проєкт з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за принципом «гроші ходять за дитиною».

Цей проєкт має на меті забезпечити фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, за рахунок бюджетних коштів. Він буде реалізовуватись як експеримент, що дозволить протестувати нову систему монетизації виплат.

Зокрема, родини з дітьми, які опинилися в найважчих умовах, таких як проживання на територіях, що були в тимчасовій окупації, зони активних бойових дій або кордону з російською федерацією (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області), а також малозабезпечені сім'ї з дітьми, що належать до певних категорій (наприклад, діти з інвалідністю, діти з багатодітних сімей), матимуть можливість отримувати кошти на оздоровлення та відпочинок.

Батьки або особи, що їх замінюють, отримуватимуть повідомлення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку через електронні повідомлення. Якщо отримувач має мобільний додаток «Дія» на електронному пристрої, він автоматично отримає повідомлення про можливість отримання фінансової допомоги.

Для того, щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють), в яких проживають такі діти, зможуть отримати картку із спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн). За допомогою цієї картки сім'я зможе оплачувати послуги в оздоровчих закладах, які беруть участь у проєкті.

З переліком дитячих закладів оздоровлення та відпочинку можна ознайомитись за посиланням https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health.

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років. Отже, вже з початку літа, сім'ї, чиї діти відповідають вищезазначеним критеріям, зможуть скористатись нагодою оздоровити своїх дітей у дитячих закладах карпатського регіону.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації