Возможно, это изображение текст

ТВОРИМО ІСТОРІЮ УСПІХУ

У кожної людини формула успіху своя. Для учнів нашої Очеретинської територіальної громади, які в 2022-2023 навчальному році взяли участь у Всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів та учнівських конкурсах формулою успіху стало гасло «Хочу. Можу. Треба», а ще такі якості, як наполегливість. ерудованість, комунікабельність, моральна зрілість. Так, зрілість. Бо саме в такий важкий для всіх нас час вони змужніли, стали більш відповідальними, повірили у свої сили. Навчання – це їх фронт і їхні перемоги.

Звичайно, нелегко мірятися силами з іншими учасниками - учнями, які здобувають освіту в спеціалізованих навчальних закладах, але наші вихованці йдуть вперед і перемагають. Яскраво про це говорять факти: у ІІ етапі (рівень територіальної громади) Всеукраїнських олімпіад з предметів взяли участь 53 учні наших навчальних закладів. У порівнянні з попереднім роком збільшився показник якості та діапазон предметів, в яких учні показали призові результати: українська мова, математика, історія, трудове навчання. І якщо призером обласного етапу у 2021-2022 н.р був лише один учень Красногорівської філії Караваєв Микола ( предмет «технології») , то у цьому році на ІІІ (обласному) етапі олімпіад призерами стали: Луценко Антон , учень 7 класу Очеретинського НВК – ІІІ місце (математика), Золожков Єгор , учень 8 класу Очеретинського НВК – ІY місце (математика); Сабітова Вероніка, учениця Желаннівського НВК – ІІІ місце (українська мова), Дергачова Аліса, учениця 11 класу Верхньоторецького НВК – ІІІ місце (історії України). На жаль цього року Фоменко Арсеній , учень 8 класу Красногорівської філії, призер ІІ етапу олімпіади з технологій , не брав участь в обласному етапі, тому що випробування в ІІІ етапі починаються тільки з 9 класу.

Олімпіади та учнівські конкурси– це перевірка не тільки знань і умінь з предмету, а, насамперед, гартування характеру, вольових якостей, готовність боротися і досягати успіху. У лютому 2023 р. пройшов ІІ (обласний) етап конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук учнівської молоді Донецької області. Це інтелектуальний турнір, на якому панують культ знань, прагнення підкорювати наукові вершини. Очеретинську територіальну громаду достойно представили учень 10 класу Очеретинського НВК Хасанов Руслан – IY місце (відділення «Науки про Землю» ) та учениця 11 класу Верхньоторецького НВК Дергачова Аліса–ІІІ місце (наукове відділення «Історія»). Літературних вершин в обласних етапах творчих конкурсів досягли Черкасова Софія, учениця 7 класу Красногорівської філії – ІІІ місце у конкурсі «Поетичні обрії» та Чухно Катерина , учениця 11 класу Желаннівського НВК –ІІІ місце в мовно-літературному конкурсі ім. Т. Шевченка.

Кожна людина проходить через чарівний, чудовий, казковий світ дитинства, і дуже важливо, хто допоможе їй на цьому шляху. Великий вклад в історію успіху наших дітей вносить команда Очеретинської селищної військової адміністрації, яку очолює Коваленко Микола Миколайович. Завдяки їх зусиллям, сьогодні діти мають можливість підкорювати вершини знань, щоб творити своє майбутнє. Під керівництвом начальника Очеретинської селищної військової адміністрації створюються умови для реалізації державної політики в галузі освіти, вирішуються важливі та нагальні питання, які потребує сьогодення освітян, а саме: підвищення професійної компетентності педагогів, забезпечення соціального захисту та охорони життя, можливість мати доступний інтернет - зв’язок та технічні засоби для дистанційного навчання. Така наполеглива робота, високий професіоналізм наповнює кожний день новим змістом, допомагає учням повірити в свої сили, веде їх до нових звершень, до своєї формули успіху.

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Очеретинської громади

Тетяна ДУБОВА