Фото без опису

28.02.2025 в ХАБі Очеретинської селищної територіальної громади, який розташовано у м.  Кам’янське, відбувся освітньо-культурний захід «Професія зі смаком: кулінарія та кар’єрний шлях». Подія проходила в межах роботи Мобільного класу «100% успіху» - одного з напрямків освітньо-просвітницького проєкту громади «Енергія партнерства». Мета заходу - популяризація української домашньої кухні та ознайомлення молоді з перспективами кулінарної професії. У заході взяли участь заступник начальника Очеретинської селищної військової адміністрації Любов Анатоліївна Євтушенко,  начальник управління з питань освіти, молоді, спорту та розвитку культури Олена Миколаївна Іваннікова, працівники відділу культури та інших структурних підрозділів селищної військової адміністрації, ЦПРПП, керівники ЗЗСО, педагоги, батьки.

Ведучі заходу наголосили на важливості домашньої кухні в українських родинах, відзначивши, що кулінарія є не лише традицією, а й мистецтвом. Присутні активно брали участь в інтерактивних вправах: відповідали на запитання, відгадували страви за їхніми інгредієнтами та розповідали про власний досвід у приготуванні їжі.

Окрім гастрономічних тем, на заході обговорювалися питання лідерства та професійного розвитку. Ведучі підкреслили, що для успіху в будь-якій сфері необхідно розвивати лідерські навички та прагнути до самовдосконалення. Працюючи на  платформах «Секрети самоефективності» та лідерській студії «Знай наших», учні ознайомилися із професійним шляхом  відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Його історія – приклад того, як наполегливість і любов до справи можуть змінити не лише власне життя, а й культуру харчування цілої країни. Учасники заходу обговорили реформу шкільного харчування, яку започаткував Євген Клопотенко, та дізналися про його зусилля з популяризації української кухні у світі.

Родзинкою заходу стала кулінарна лабораторія, де учасники спробували себе в ролі кухарів. Разом із наставниками вони ліпили вареники, експериментували з натуральними барвниками для тіста та знайомилися з особливостями приготування цієї традиційної страви. Практичні заняття супроводжувалися цікавими інтерактивами з математики, біології, фізики та хімії, що продемонструвало міждисциплінарний підхід до навчання. А ще цікаво та корисно повели час з практичним психологом, виконуючи вправи на емоційне розвантаження.

Після успішного приготування вареників учасники відвідали майстер-клас із сервірування столу. Завершився захід створенням арт-колажу, де кожен міг залишити свої побажання та відгуки. Як підсумок, кожен учасник отримав вітамінний набір від громади – символ здорового харчування та турботи про майбутнє.

Захід «Професія зі смаком» не лише познайомив учнів з традиціями української кухні, а й надихнув їх на творчість, саморозвиток та усвідомлений вибір професійного шляху. ХАБ Очеретинської селищної територіальної громади вкотре довів, що навчання може бути захопливим, корисним і смачним!

 

Центр професійного розвитку

педагогічних працівників

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 

Фото без опису

Фото без опису