Фото без опису

5 000 євро ДЛЯ МІКРОБІЗНЕСУ ВІД EU4BUSINESS

 

Ви мікропідприємець з деокупованих або постраждалих від війни територій і потребуєте допомоги?

 

📍 Стартує нова хвиля грантів від EU4Business для мікробізнесу за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини: 5 000 євро для відновлення господарської діяльності.

 

📍Для участі у конкурсі потрібно:

 

- Заповнити заявку на сайті програми.

- Вказати інформацію про показники діяльності підприємства до та під час війни.

- Визначити чіткі напрями використання коштів, які не можуть змінюватись під час їх подальшого фінансування.

 

 Cтарт прийому заявок: 2 вересня

 Кінцева дата: 30 вересня

Детальніше https://microgrants.bdf.gov.ua/

 

 Виникли труднощі з заповненням заявки?

 

5 вересня, об 11.00 відбудеться вебінар, на якому спеціалісти Фонду розвитку підприємництва допоможуть вчасно та якісно завершити подачу документів.

 

Для участі – зареєструйтесь: https://salo.li/8092a06

______________________________

 

Довідкова інформація: 

 

Запланована хвиля грантів сприятиме реалізації цілей урядової ініціативи #єРобота під егідою Міністерства економіки України.


Грантові конкурси від EU4Business реалізуються в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансування Європейського Союзу та Уряду Німеччини. Проєкт реалізовано за сприяння Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України. Партнер з виконання – Фонд розвитку підприємництва.

 

Уповноважені банки: Ощадбанк та ПриватБанк.

 

#eu4business, #MovingForwardTogether,  #gizSME

 

 

 

 

Компенсація витрат на релокацію

 

ЄБРР за підтримки Швейцарії та США поновлює набір виробничих МСП для участі в Програмі з релокації. Програма охоплює релокації з постраждалих від війни територій у межах України, що відбулися після 24 лютого 2022 року або заплановані.

Гранти до €30 тис. на одну компанію можуть покрити витрати, які не були компенсовані іншими програмами та організаціями, зокрема витрати на:

транспортування обладнання, включно з сировиною та готовою продукцією;

пакування, демонтаж, налаштування, ремонт, оренду та придбання обладнання;

використання приміщень, включаючи один місяць оренди, інженерні або ремонтно-будівельні роботи у складських та виробничих приміщеннях.

Підприємства мають відповідати наступним вимогам (з урахуванням усіх пов’язаних компаній):

штат компанії у 2023 році складав від 10 до 500 співробітників;

річний обіг до €50 млн або загальні активи до €43 млн;

частка громадян України серед власників — більше 50%;

компанія працює не менше двох років, з можливою перервою через війну, та відновила або продовжує діяльність станом на 2024 рік;

компанія має власні виробничі потужності;

релокація вже здійснена або запланована з однієї області в іншу;

витрати мають бути документально підтверджені та не компенсовані іншими організаціями.

Ми запрошуємо до участі компанії, які не подавали заявки в межах Програми у 2022-2023 роках.

Форму для подання заявки можна знайти у першому коментарі. Заявки приймаються до 30 вересня.

Програма з релокації впроваджується як постійний інструмент підтримки малого та середнього бізнесу ЄБРР в Україні у відповідь на повномасштабну війну. Набір учасників проводиться хвилями. Слідкуйте за оголошеннями про наступні набори у Facebook.

У разі запитань, зверніться до нас за електронною поштою: relocationukraine@ebrd.com

Програма фінансується Швейцарією та США в рамках Фонду сприяння малому бізнесу ЄБРР (донори Фонду: США, Італія, Ірландія, Корея, Люксембург, Норвегія, Швейцарія, Швеція, Японія та ТайваньБізнес – Фонд Технічного Співробітництва ЄБРР).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Грант на переробне підприємство

Гранти надаються для створення нових виробництв переробних підприємств або збільшення потужностей існуючих виробництв переробних підприємств для покриття таких напрямів витрат, як:

придбання основних засобів виробництва (машини та обладнання), яке не підлягає відчуженню до виконання умов договору про надання гранту (крім випадків відчуження внаслідок звернення стягнення на нього уповноваженим банком відповідно до договору застави);

доставка та введення в експлуатацію основних засобів виробництва (верстатів, технологічного обладнання), включаючи програмне забезпечення.

 

 Заяву на отримання гранту (далі - заява) подають отримувачі:

громадяни України, у тому числі фізичні особи - підприємці;

юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни України;

які станом на дату подання заяви фактично не перебувають та не провадять свою господарську діяльність на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, та тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Мінреінтеграції, для яких не визначена дата завершення бойових дій або тимчасової окупації;

які не провадять господарську діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь;

які не здійснюють виробництво та/або реалізацію зброї, алкогольних напоїв, тютюнових виробів згідно з класифікатором видів економічної діяльності;

які не є кредитними організаціями, страховими організаціями, інвестиційними фондами, недержавними пенсійними фондами, професійними учасниками ринку цінних паперів, ломбардами згідно з класифікатором видів економічної діяльності;

у яких станом на дату подання заяви керівник та/або засновник, та/або кінцевий бенефіціарний власник не є особою, яка є керівником та/або засновником, та/або кінцевим бенефіціарним власником більш як у п’яти (включно) платників податків;

які не віднесені до юридичних або фізичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, введеними в дію указами Президента України щодо застосування персональних (спеціальних) економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України “Про санкції”;

щодо яких не порушено справи про банкрутство та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

які не мають заборгованості перед бюджетом;

щодо яких відсутнє рішення суду, яке набрало законної сили, про притягнення до кримінальної відповідальності за корупційне правопорушення.

Отримувачем може бути фізична особа, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність і бере на себе зобов’язання зареєструватися фізичною особою - підприємцем або створити юридичну особу у випадку отримання позитивного рішення про надання гранту.

 

 

КІЛЬКІСТЬ
працевлаштованих залежно від розміру наданого гранту

Розмір гранту, гривень

Кількість працевлаштованих, осіб

До 1 600 000

5

1 600 001-3 200 000

10

3 200 001-4 800 000

15

4 800 001-6 400 000

20

6 400 001-8 000 000

25

 

При поданні заявки підприємством, яке зареєстроване чи здійснює діяльність на всій території України, фінансування проекту відбувається в співвідношенні 50/50.

При поданні заявки підприємством, яке зареєстроване чи здійснює діяльність на деокупованій території фінансування складає 80/20.

 

 

5