Фото без опису

🔹Оперативна ситуація в Донецькій області станом на ранок 29 травня. Росія вбила та поранила цивільних мешканців. Пошкодила та зруйнувала будинки. Всього за добу росіяни 17 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 165 людей, у тому числі 15 дітей.

🔸Загалом, 28 травня на Донеччину окупанти скинули 10 авіабомб. Це найбільший показник ворожої повітряної атаки за день. Протягом двох років війни це другий випадок використання такої небезпечної зброї проти цивільних на Донеччині.

🔹На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого. Ним виявився місцевий підліток. Напередодні вночі росіяни скинули на місто дві керовані авіабомби. Одна з них влучила у приватний будинок.

🔸У Донецькій ОДА хочуть евакуювати родини з дітьми з прифронтових громад. Зокрема, необхідно вивезти дітей з міста Лиман, сіл Лиманської, Гродівської та Іллінівської громад.

🔹Відзнаку Президента України — медаль «За працю і звитягу» отримав начальник Селидівської МВА. Нагороду Анатолію Немченку вручив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

🔸Свято Останнього дзвоника у Бахмутському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Івана Карабиця. Урочиста церемонія відбулася у Кам’янці-Подільському, куди релокували заклад на початку повномасштабного вторгнення.

🔹Цікаво та творчо провести літо запрошують школярів. 1 червня 2024 року на ютуб-каналі Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості стартує онлайн-проєкт «Ком’юніті UA «7 особливих сил українців».