Фото без опису

🔹Внаслідок ворожого обстрілу Донеччини є загиблі та поранені. У Покровську від ракетних ударів жертвами стали 2 людини, пошкоджено будинок. У Часовоярській громаді поранення отримали 2 людини. Всього за добу росіяни 19 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 120 людей, у тому числі 8 дітей.

🔸Перші боєзіткнення на Донеччині – 10 років тому відбулись перші бої за державний суверенітет і територіальну цілісність України. Попри чисельну перевагу ворога, українські військовослужбовці прийняли бій неподалік Слов’янська. На вшанування пам’яті наших героїв встановили пам’ятний знак.

🔹Напередодні Великодня на Донеччині та в гуманітарних хабах відбулись майстер-класи з писанкарства для дорослих та дітей. Учасників навчали розписувати великодній символ. Також розповідали про символи та коди візерунків на писанках.

🔸5 травня виповнюється 75 років створення Ради Європи. Штаб-квартира РЄ знаходиться в м. Страсбурзі у Франції. Рада Європи була заснована після промови Вінстона Черчилля в університеті Цюриха по завершенні Другої світової війни, в котрій він закликав до створення «сполучених держав Європи» на зразок Сполучених Штатів Америки.