Питання номер один – ППО: Президент під час зустрічі з конгресменами США

Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, яка перебуває в Україні з візитом.

Глава держави подякував конгресменам за візит і відзначив, що вони прибули до Києва після вкрай потужного та критично важливого для нас рішення.

Фото без опису

«Дякую ще раз за це. Народ України розраховував на це рішення. Ми раді, що США залишаються з Україною, що ви залишаєтеся нашим основним потужним союзником», – сказав Володимир Зеленський.

Президент розповів конгресменам, що перед зустріччю з ними провів телефонну розмову з Президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом. Глави держав, зокрема, обговорили можливість пришвидшити надання Україні пакета військової допомоги.

«Питання номер один – ППО. Ми абсолютно потребуємо ППО. Після ухвалення рішення нам дуже потрібна конкретна допомога з цим. Ми також потребуємо дуже конкретних озброєнь для того, щоб можна було допомогти військовим і захистити цивільних. Ми говоримо про потребу, безумовно, озброєнь, які б’ють на більший радіус. Так само дуже важливі за значущістю артилерійські снаряди», – наголосив Володимир Зеленський.

Фото без опису

Під час зустрічі детально обговорили макрофінансову, військову допомогу, зокрема потребу в артилерійських снарядах, ракетах дальнього радіуса дії, засобах РЕБ та БпЛА, бойовій авіації, а також підтримку в розвитку української оборонної промисловості.

Окремо йшлося про конфіскацію заморожених активів РФ, підтримку України на шляху до НАТО, безпекові гарантії, Українську формулу миру й участь США в інавгураційному саміті миру.

Конгресмени зі свого боку запевнили, що й надалі стоятимуть із народом України в цій боротьбі проти російської агресії за ідеали миру, добра й демократії.