Фото без опису

«Плануй, розвивайся, знаходь!» - профорієнтаційний проєкт Донецького обласного центру зайнятості, метою якого є сприяння ефективному кар’єрному розвитку різних категорій населення.

Його перший етап - декада кар’єри «Від перспективи до реалізації» була присвячена роботі з молоддю та проходила з 11 по 22 березня. За цей час фахівці міських та районних центрів зайнятості Донеччини провели 50 заходів, у яких взяли участь майже 800 осіб. Під час семінарів та вебінарів учасники отримали необхідні знання та інструменти, які допоможуть їм реалізувати власний потенціал.

Фахівці центрів зайнятості мотивували молодь до активного пошуку роботи, надавали консультативну допомогу щодо зміни професії, побудови особистого бренду та написання власного резюме. Під час тренінгових занять учасники навчились презентувати свої знання та навички за допомогою сучасних інструментів, вести ділову бесіду з роботодавцем, визначати та розвивати власні soft skills тощо.

Окрім цього, спеціалісти служби надали учасникам вичерпну інформацію щодо участі у грантових програмах та можливостей започаткування або розвитку бізнесу. До деяких заходів долучились переможці конкурсу з отримання мікрогрантів за програмою «Власна справа». Вони поділилися із молоддю власним досвідом участі у цьому проєкті.

Також в рамках декади проводились ярмарки вакансій, де учасники отримали інформацію про актуальні пропозиції роботи на ринку праці та мали змогу поспілкуватись безпосередньо з роботодавцями.

За результатами декади кар’єри «Від перспективи до реалізації» 78 осіб було працевлаштовано, 53 пошукачі направлені на профнавчання, а також 5 осіб отримали ваучер на навчання.