На зображенні може бути: текст

Території Авдіївської та Очеретинської територіальних громад обслуговує 7 дільничних офіцерів поліції відділення поліції №1 Покровського районного управління поліції.

За період 2023 року дільничними офіцерами поліції на території Авдіївської та Очеретинської територіальних громад було розкрито 19 злочинів. З них:

- за ст. 309 КК України (незаконне зберігання наркотичних засобів) – 4;

- за ст. 185 КК України (крадіжка) – 7;

- за ст. 125 КК України (умисне спричинення легких тілесних ушкоджень) – 1;

- за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – 4;

- за ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) – 1

- за ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортним засобом); - 1;

- за ст. 272 КК України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві) – 1.

За 2023 рік виявлено та задокументовано 33 адміністративних правопорушень, з яких такі, що передбачені ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) - 10, ст. 173-2 КУпАП (домашнє насильство) - 5, ст. 176 (виготовлення, зберігання самогону) – 18.

Постійно проводиться робота з підобліковим елементом. Так, на обліку у відділенні поліції №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області перебуває 11 раніше судимих осіб та 4 кривдника (осіб, які вчинили домашнє насильство). З кожним з них ведеться профілактична робота з метою недопущення вчинення повторних правопорушень.

Так, за 2023 з територій Авдіївської та Очеретинської територіальних громад, які постійно піддаються обстрілам з боку росії було евакуйовано близько 370 людей, з них 17 дітей. Також було доставлено понад 37 тон гуманітарної допомоги.

Дільничні офіцери поліції постійно приймають участь в охороні публічного порядку під час будь яких заходів. Проводиться постійна роз’яснювальна робота серед населення, надається потрібна правова допомога.

Щодня дільничні офіцери несуть службу в складних умовах, на території, де відбуваються бойові дії. Постійно приймають участь у документуванні ворожих обстрілів, надання допомоги постраждалим особам. Надають допомогу в евакуації громадян. Не дивлячись на важку обстановку та постійні обстріли, дільничні офіцери поліції завжди готові прийти на допомогу громадянам.