Фото без опису

Складний час змін, який спричинила військова агресія з боку рф, відчувають на собі підприємці Донеччини. Для підтримки та розвитку бізнесу Державна служба зайнятості пропонує роботодавцям скористатися компенсаційними програмами, серед яких — фінансова підтримка за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. 

Одним з прикладів успішної їх реалізації є історія підприємця з Лиману - Юрія Душенко. У рідному місті чоловік займався виготовленням та продажем напоїв з чаїв та кави. З початком бойових дій був вимушений переїхати до Черкащини.

На новому місті він продовжив вести діяльність та відкрив магазин «Чайна таун». Маючи підприємницьке мислення та бажання розвивати свій бізнес, Юрій одночасно зацікавився вирощуванням печериць. Чоловік ознайомився з технологією, отримав професійні знання та розпочав вирощувати гриби. Наполегливість і впевненість нагородили гарним врожаєм.

Для роботи в теплицях були потрібні працівники. За допомогою у підборі кандидатів на створені робочі місця Юрій звернувся до центру зайнятості. Було організовано стажування чотирьох претендентів. Усі кандидати були успішно працевлаштовані.

Крім допомоги в укомплектуванні необхідними кадрами, фахівці центру зайнятості запропонували підприємцю скористатись державною програмою фінансової підтримки за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, надали вичерпну інформаційну та консультативну підтримку. Наразі роботодавець отримав компенсаційні виплати і планує їх направити на подальший розвиток бізнесу.

Загалом, минулого року за програмами державної підтримки 250 роботодавців Донеччини отримали компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування 688 внутрішньо переміщених осіб.

Якщо вас зацікавила можливість отримання компенсаційних виплат за працевлаштування безробітних осіб, звертайтеся до фахівців центрів зайнятості https://t1p.de/2u2np.

Консультації та роз’яснення ви можете отримати, зателефонувавши до сall-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.