Фото без опису

Одним із позитивних прикладів успішного працевлаштування людини з інвалідністю є історія пані Катерини з Мар’їнки. Від початку повномасштабного російського вторгнення підприємство, де вона працювала машиністкою крана, призупинило свою діяльність. Тривалий час жінка перебувала в безоплатній відпустці, очікуючи, що ситуація зміниться на краще, і можна буде повернутися до роботи. Але через небезпеку була змушена звільнитися і виїхати до іншого міста.

Самостійний пошук роботи не дав результатів. І пані Катерина звернулася за сприянням у працевлаштуванні до центру зайнятості.

Під час тренінгів жінка навчилася правильно презентувати себе роботодавцю, розвинула комунікативні навички. Пошукачка мала високу мотивацію до працевлаштування, але наявність інвалідності ускладнювала підбір роботи.

Враховуючи професійні та особисті якості Катерини та рекомендації МСЕК, кар’єрний радник запропонувала пошукачці роботу в новій для неї сфері – в охороні. Адже саме в цей час підприємство «Охоронний холдінг» повідомило про потребу в кадрах. В центрі зайнятості допомогли скласти резюме та організували зустріч з представником підприємства. Після вдалої співбесіди жінка отримала запрошення на роботу контролером на контрольно-пропускному пункті заводу.

Тепер пані Катерина несе охоронну службу на одному з підприємств Курахівської ТГ. Проте її спілкування з фахівцем центру зайнятості на цьому не припинилося. Адже для кар'єрного радника важливо не тільки працевлаштувати пошукача роботи з інвалідністю, а й допомогти йому адаптуватися, закріпитися на робочому місці.

«Я дуже задоволена, - каже в телефонній розмові пані Катерина. – Графік зручний. Робота відповідальна, але не складніше, ніж керувати краном. І колектив дружній». Фахівчиня центру зайнятості продовжує супровід особи з інвалідністю на на її новій роботі: періодично цікавиться умовами праці, питає, як жінка почувається в новому колективі, пропонує допомогу в разі виникнення проблем.

З послугами служби зайнятості для людей з інвалідністю можна ознайомитись на сайті Державного центру зайнятості за посиланням: https://t1p.de/67hiq

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.