Фото без опису

Здобуття нової професії, спеціальності або підвищення фахового рівня збільшує можливості для інтеграції на ринок праці якнайбільше категорій громадян. Нові перспективи на професійному шляху дозволяє відкрити програма ваучерів на навчання від Державної служби зайнятості.
Анна Летенко одна з клієнтів служби зайнятості Донеччини, яка отримала ваучер. Жінка працює в Краматорському будинку дитини «Антошка» помічником вихователя. З початку війни Анна разом з колективом та вихованцями евакуювалися до Чернівецької області.

Наприкінці серпня жінка завернулася до центру зайнятості за консультацією стосовно вдосконалення професійних навичок. Анну цікавила можливість оволодіти спеціальністю психолога, щоб надавати кваліфіковану допомогу і підтримку дітям, які виховуються в установі.

Фахівці порадили скористатися програмою ваучерів на навчання. Разом були ретельно проаналізовані перелік закладів освіти, які готують психологів, вимоги до вступу, строки подання та перелік необхідних документів.

У вересні Анна отримала ваучер, здала вступні іспити і вже навчається за омріяним фахом у Маріупольському державному університеті. Попереду півтора року навчання, іспити та нові горизонти в професії.

Цього року 1050 мешканців Донеччини долучилися до цієї програми. Серед обраних напрямків найбільш популярні: медсестринство, психологія, соціальна робота, кухар, підприємництво та торгівля, середня освіта (за предметними спеціалізаціями), будівництво та цивільна інженерія, дошкільна освіта, охоронник, комп’ютерні науки тощо.

Повний перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер тут: https://is.gd/qjIfuw
 

Подати заявку на отримання ваучера можна онлайн: https://is.gd/quzCHf

Якщо виникли питання або потрібна більш детальна консультація, звертайтеся на «гарячу лінію» Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.