Фото без опису

Одним з найголовніших завдань служби зайнятості є допомога людям, які були вимушені покинути свої домівки та виїхали до більш безпечних регіонів країни. Внутрішньо переміщені особи потребують особливої підтримки з боку держави, адже їм довелося повністю змінити звичний ритм життя та починати все практично «з нуля» у нових умовах.

Фахівці Донецької обласної служби зайнятості прикладають максимум зусиль задля пришвидшення працевлаштування переселенців та адаптації на місцевому ринку праці. У цьому році послуги отримували майже 4,5 тис. осіб з категорії ВПО. За сприяння служби зайнятості Донеччини було працевлаштовано 1770 людей.

Спеціалісти міських та районних центрів зайнятості постійно проводять різноманітні заходи саме для переселенців. Учасників інформують про актуальні вакансії, активні програми сприяння зайнятості та можливості професійного навчання, завдяки якому можна отримати професію та продовжити трудовий шлях на новому місці проживання. З початку 2023 року підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили близько 900 ВПО, а ваучери на навчання отримали майже 450 переселенців.

Крім того, фахівці служби активно долучаються до роботи з ВПО на майданчиках гуманітарних хабів. Під час виїзних зустрічей встановлюють зв'язки з тисячами шукачів роботи. Так, послуги служби зайнятості отримали близько 6,5 тис. відвідувачів гуманітарних центрів.

Також активізації ВПО на ринку праці сприяє ефективна взаємодія з роботодавцями щодо реалізації програм надання компенсаційних виплат за працевлаштування переселенців. У 2023 році було прийнято рішення щодо надання 190 роботодавцям компенсацій витрат на оплату праці за працевлаштування 558 ВПО, які передбачені постановою КМУ № 331.

Наразі в Україні проходить масштабна інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!», до якої активно долучилась Донецька обласна служби зайнятості. В рамках акції спеціалісти міських та районних центрів зайнятості Донеччини провели більше 300 заходів, у яких взяли участь понад 3,2 тис. людей.

Докладніше про послуги служби зайнятості для ВПО на сайті Державного центру зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vnutrishno-peremishcheni-osoby

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості