Фото без опису

Реалізація на Донеччині програми "єВідновлення" стала однією з провідних тем на сьогоднішньому брифінгу заступниці директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької облдержадміністрації Лариси Гусевої.  

Вона повідомила, що станом на сьогодні (19 жовтня) в результаті повномасштабної російської агресії в області зруйновано 37142 будинки, з них 3561 - це багатоповерхівки, а 33581 - приватні. Вже 5545 об'єктів обстежені та внесені в державний реєстр пошкодженого майна, а значить, їх власники можуть розраховувати на компенсацію. Усього відповідні комісії опрацювали 3643 заяви від людей на отримання державної допомоги за пошкоджене майно, з них 1739 отримали позитивне рішення на загальну суму 142,6 млн грн. Відмовлено в наданні компенсацій 1383 заявникам (переважно через те, що люди просто не надали доступу для проведення обстеження будинків). Але ця відмова надає людям право знову подати заяву, якщо вони зможуть надати доступ до житла або зберуть повний пакет необхідних документів.

Крім того. на сьогоднішній день вже подано 280 заяв на компенсацію за зруйноване житло і прийнято 48 позитивних рішень на загальну суму 63,8 млн грн. Вже сформовано 44 сертифікати, і як тільки вступить в дію порядок їх видачі - люди зможуть отримати ці сертифікати для придбання житла на території України. 52 заяви по зруйнованому житлу відхилені (основні причини - або немає повного пакету документів, що підтверджують право власності на житло. або немає доступу для обстеження цього житла.

Під час брифінгу Лариса Гусева також розповіла про підготовку до опалювального сезону, оприлюднила розмір комунальних боргів в області, висвітлила інші питання.

Повністю відеозапис брифінгу дивіться нижче: