Фото без опису

#запідтримкиУКФ 

Запрошуємо на відкриття звітної виставки творів за результатами Міжрегіонального проєкту "Ціна свободи. Артрезиденція з сучасного живопису", яке відбудеться у Музеї-студії І.П. Кавалерідзе (м.Київ, Андріївський узвіз, 21) 20 вересня 2023 року о 17.00 год.

Готовність кожної людини поєднати себе з суспільством, в якому вона живе та стати часткою держави, в якій вона народилася, і є ціною свободи кожного з нас. У підтримці та єдності є сила, стійкість та ідентичність, тож цей проєкт став можливим завдяки підтримці Українського культурного фонду та партнерству з Хмельницьким обласним художнім музеєм.

Проєкт «Ціна свободи» об’єднав мистецьку спільноту з різних куточків України та, навіть поза неї, різних за віком, місцем, народження, творчим доробком, але єдиним прагненням на всіх – жити та творити у вільній Україні. 14 українських митців та мисткинь (з 69 поданих заявок на участь у проєкті) прийняли участь в артрезиденції сучасного живопису, протягом двох тижнів у живописному Малієвецькому обласному історико-культурному музеї митці разом з музейниками спілкувалися, обмінювалися досвідом, переосмислювали минуле, будували плани на майбутнє в сумісних проєктах. створювали художні полотна, на які проеціювали свої емоції та почуття.

Протягом артрезиденції було створено 72 різноформатних полотна, частина яких увійшла до сучасної експозиції. На цих полотнах автори проеціювали персональний емоційний досвід, почуття національної єдності та розуміння вартості ціни свободи як для кожного особисто, так і для держави в цілому.

Запрошуємо відвідати виставку, яка триватиме до 3 жовтня.

Управління культури і туризму облдержадміністрації