Фото без опису

Війна в Україні призвела до ускладнення економічної ситуації, що вплинула на роботодавців у всіх сферах діяльності. Так, після початку повномасштабних воєнних дій підприємству ТОВ «Карбонстілл» з м. Селидового довелось переходити на кризовий режим роботи та адаптуватися до нових реалій. Деякі співробітники були вимушені покинути країну або переселитися до більш безпечних регіонів України, а деякі доєдналися до лав ЗСУ та стали на захист держави.

Представники підприємства вирішили звернутися до Селидівського міського центру зайнятості задля вирішення кадрових проблем. Наразі виникла потреба в укомплектуванні вакантних посад фінансового директора, електрогазозварників, токарів. Консультант роботодавця центру зайнятості запропонувала скористатись активними програмами зайнятості, спрямованими на фінансову підтримку роботодавців у разі працевлаштування окремих категорій осіб та детально поінформувала про особливості застосування й про переваги кожної програми.

На посаду фінансового директора центром зайнятості було запропоновано безробітну з числа внутрішньо переміщених осіб Аліну Буряк. Жінка з радістю погодилась на таку пропозицію, адже роботодавець запропонував дистанційний режим роботи. Сьогодні Аліна має непросту, але цікаву роботу, а роботодавець уклав із центром зайнятості договір та отримує компенсацію фактичних витрат на оплату її праці відповідно до Постанови КМУ №696. Більш детально ознайомитися з цією програмою фінансової підтримки роботодавців можна за посиланням.

Підбір кадрів за професією «електрогазозварник» здійснювався на засадах рекрутингу. Це дозволило розширити коло пошуку працівників за межі служби зайнятості, адже рекрутери працюють з усіма, хто шукає роботу на ринку праці. Таким чином фахівці центру зайнятості знайшли роботу для Сергія та Миколи - внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з Комарської та Новогродівської громад. Роботодавець також отримав компенсацію витрат на оплату їх праці у розмірі 13400 грн. за кожного, але згідно з іншим порядком, який регламентується Постановою КМУ № 331. Детальніше щодо цієї програми підтримки можна дізнатися за посиланням.

«Наше підприємство зацікавлене у співпраці з питань реалізації активних програм, які пропонує служба зайнятості в умовах військового стану та складної економічної ситуації. Адже працевлаштування безробітних приносить користь і людині, і роботодавцю, і країні. І така співпраця буде продовжена», - наголошує пані Аліна, фінансовий директор ТОВ «Карбонстілл», колишня безробітна, а сьогодні вже представниця роботодавця.