На зображенні може бути: текст

Шановні мешканці Очеретинської громади!

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства.

29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 366 українських воїнів полягли там, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Він – не просто символ історичної мужності українських воїнів, це – символ життя України. 29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.

Поки триває війна, ми не можемо знати точну кількість загиблих, назвати всіх поіменно або розповісти всі історії. Проте впевнений, що українське суспільство докладе максимум зусиль, щоб загиблі герої назавжди залишилися в нашій пам’яті і отримали належну шану. У глибокій скорботі низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто боровся за свободу, гідність і віддав своє життя за нашу Україну.

Вічна пам’ять загиблим, слава і честь живим захисникам України!

Начальник Очеретинської селищної військової адміністрації

Микола Коваленко