Фото без опису

На Донеччину прибула 19-та гуманітарна місія Міжнародного штабу допомоги українцям. Цього разу волонтери привезли для захисників України дрони та медикаменти від народу Канади.

Участь у церемонії передачі гуманітарного вантажу взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк, заступник голови МШДУ, голова БФ «Небо України» Владислав Сенюта, президент Асоціації українців в Люксембурзі LUkraine asbl Микола Жаров, віце-президент LUkraine asbl Інна Яременко, координатор МШДУ у Дніпропетровській області, керівник евакуаційної групи МШДУ  Олександр Мейєрс, виконавчий Директор Venari Group, Ltd Олівер Норт, заступник начальника ГУ ДСНС України в Донецькій області Володимир Захарчук та військовослужбовці бригад, які виконують завдання на Донеччині.

Дрони передані в рамках проєкту “1000 дронів для України”, який втілює Міжнародний штаб допомоги українцям за підтримки начальника Донецької ОВА Павла Кириленка та начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Всього наразі до Донеччини волонтери доставили понад 350 дронів, і робота у цьому напрямку постійно триває. 

“Ми сьогодні дякуємо нашим партнерам за постійну підтримку Сил оборони України. Обласна влада і надалі буде продовжувати конструктивний діалог з усіма фондами та меценатами, які сприяють підтримці обороноздатності України. Також хочу подякувати народу Канади за надану допомогу у вигляді медикаментів, адже це не просто гуманітарний вантаж, це сотні збережених життів наших захисників”, - зазначив Вадим Філашкін.

Після передачі гуманітарного вантажу військовослужбовцям, заступник очільника області провів нараду з волонтерами, під час якої були розглянуті напрямки подальшої співпраці та визначені пріоритети для надання допомоги Донецькій області. Також були розглянуті питання проведення евакуації цивільного населення з зони ведення бойових дій представниками громадських організацій та забезпечення безпеки евакуаційних місій.