Перша леді зустрілася з дітьми, які проявили особистий героїзм під час війни

Перша леді України Олена Зеленська поспілкувалася з українськими дітьми, які проявили особистий героїзм під час повномасштабної російської війни. У зустрічі «Діти-герої» в Києві також взяла участь заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

Фото без опису

На заході були присутні: семирічна Олександра Паскаль з Одеси, яка втратила ногу в результаті російського обстрілу, однак продовжує займатися улюбленою спортивною гімнастикою – на протезі, 12-річний Костянтин Орєхов із смт Велика Димерка, який урятував сестру, бабусю й дідуся з будинку після влучання хвостової частини російської ракети «Ураган», десятирічна Нікіта Савічева із Сумщини, яка врятувала з пожежі двох молодших братиків і сестру, 12-річний  Олександр Дем’яненко з Полтави, який виніс з охопленої вогнем квартири сестричку, семирічна Соломія Реут із Дніпра, яка збирає гроші для ЗСУ, граючи в центрі міста на сопілці, 14-річний Арсен Аджубей із Білої Церкви, який попри свій діагноз – аутизм – створює й продає картини, щоб допомогти захисникам, 16-річний Валентин Чорний із села Гора на Київщині, який у перші дні російського нападу допомагав прикордонникам, дев’ятирічний Богдан Печений із Бахмута, який втратив унаслідок російського обстрілу обох батьків.

Фото без опису

До зустрічі як ментори долучилися військові, нагороджені, зокрема, орденами «За мужність», а також родичі дітей.

Дружина Президента наголосила, що в той час, як дорослі борються з нападником, зокрема, на полі бою, діти протистоять у свій спосіб.

«Тисячі дітей по всій країні рятують, долають, допомагають. Їм випало надто багато – не лише як для дітей, а і як для будь-якої людини. Але вони показали й показують, як можна гідно з цим жити. Вони не діти війни – вони наші діти! Впевнена: скоро вони залишать війну позаду як епізод свого довгого й повноцінного життя. І житимуть його переможцями», – сказала Олена Зеленська.