Фото без опису

Пан Василь та пан Рустам – співробітники Курахівського відділку поліції. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України чоловіки доєдналися до екіпажу поліції «Білий Янгол», який здійснює допомогу людям на лінії фронту.

Повномасштабне вторгнення поліцейські зустріли на службі. «Зараз відбувається геноцид українського народу. Інтенсивність вибухів зросла у декілька разів. Щодня ми маємо 2-3 поранених мирних мешканців, є загиблі. Я не можу стояти осторонь, коли просто на очах цілеспрямовано вбивають людей, тому рятуємо їх», - розповідає Василь Піпа.

Про колегу пан Василь говорить наступне: «Рустам Лукомський – людина з великої літери. Саме його місцеві назвали білим янголом. Він з першого дня сів за кермо нашої швидкої й, незважаючи ні на що, поривається рятувати людей».

Попри постійні обстріли, поліцейські піклуються про мешканців сіл Георгіївка та Максимільянівка, які досі не наважилися на евакуацію. Дорога до цих населених пунктів з кожним днем стає небезпечнішою, шлях прострілюється ворогом. Ризикуючи життям, екіпаж поліції «Білий Янгол» поспішає на допомогу людям – передає їжу та воду, корм для безпритульних тварин, здійснює евакуацію бажаючих та тяжко поранених.

"Служимо заради миру та спокою наших дітей і батьків, заради людей, порядку та справедливості. Здебільшого завдяки мужності, людяності, організаторським і комунікативним здібностям та людським якостям керівника нашого відділу Артема Щуся та стійкості начальника сектору кримінальної поліції Ярослава Левченка ми робимо  велику справу щодо рятування людей та захисту Вітчизни", - стверджують поліцейські.

«Білий Янгол» - це підрозділ, що має практичний досвід порятунку населення безпосередньо в зоні бойових дій. Щодня пан Василь та пан Рустам виконують завдання щодо збереження життя людей.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації