Фото без опису

Донецька обласна служба зайнятості повідомляє про можливість участі мешканців та представників бізнесу Донеччини в проєкті «Власна справа», що реалізується в рамках державної програми «єРобота».

Уряд уточнив критерії визначення осіб, які мають право подати заяву на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу. Відтепер, суб’єкти господарювання з територій можливих бойових дій також можуть претендувати на отримання грантів. Перелік таких територій визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Проєкт «Власна справа» надає можливість громадянам розпочати підприємницьку діяльність або розширити вже існуючий бізнес. Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду підприємницької діяльності

Обов’язковою умовою участі у проекті є створення робочих місць після отримання мікрогранту.

Мінімальна сума гранту 50 тис. грн, максимальна - 250 тис. грн.

Його розмір залежить від кількості створених робочих місць:

До 150 тис. грн - одне робоче місце;

До 250 тис. грн - не менше двох робочих місць.

Кошти можна витрати на придбання меблів та обладнання, послуги маркетингу та реклами, орендну плату за приміщення, лізинг обладнання, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану тощо.

Детальну інформацію щодо отримання мікрогрантів в рамках проєкту «Власна справа» ви можете знайти за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogranty

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості