Фото без опису

«Цю війну Росія розвʼязала не так проти нашої країни, як проти свободи в Європі та світі загалом. І коли запитують, чому Америка має допомагати Україні й інвестувати в нашу оборону, я відповідаю: «Просто погляньте на реальність».

Мільйони українських сімей розірвані війною, мільйони змушені шукати в інших країнах захисту від російського терору. Сотні українських міст і сіл спалені російською артилерією, ракетами, авіацією та іранськими дронами, які використовує Росія.

Було місто... Вугледар – 15 тисяч жителів. Агресор його спалив. Маріуполь – понад 400 тисяч жителів. Росія залишила від нього самі лише руїни.

Тисячі полей заміновані. Значна частина нашої економіки розбита. Сотні й сотні тисяч людей силою депортовані в Росію...

Це те, що принесла держава-зло Україні. А якщо все це буде ширитися далі Європою? Містами й землями ваших союзників... Тих, щодо кого ви маєте священний обовʼязок захисту. Скільки тоді це буде коштувати Америці?

Кремль мріє принизити Америку, Європу, увесь вільний світ... Кремль мріє розколоти НАТО, спровокувати конфлікт, який поставить вашу націю перед вибором: воювати чи ні. Саме Україна зараз є вашою надійною останньою межею, вашим надійним кордоном... Завдяки українській міцності, зокрема, вашому народу не доведеться робити цей вибір – вибір щодо ваших хлопців і дівчат, ваших чоловіків і жінок, хоробрих воїнів, чиї життя були б покладені на вівтар захисту найціннішого – свободи.

Тисяча двісті кілометрів боїв в Україні. А скільки плюс до цього може бути ще в Європі? Україна здатна не допустити розширення війни. Здатна перемогти Росію на своїй землі.

Ворог свободи повинен програти швидко й надійно там, куди зайшов зі злочинною та неспровокованою агресивною війною. Ось чому ми звертаємося по підтримку до США, по зброю та по фінанси. Вистоїть Україна – вистоїть ваш мир, ваших союзників і партнерів».