«Сьогодні вже 400-й день війни, через яку доводиться проходити нашій державі. Тотальної війни Росії проти наших людей і проти всього того, що взагалі робить людей людьми.

Будь ласка, памʼятайте: коли ми звертаємося за підтримкою для України, ми звертаємося заради порятунку життів. Україна ніколи не хотіла й не брала чужого. Нас не цікавить чужа земля. Ми не хочемо втручатись у життя інших народів.

Українці ніколи не прагнули того, щоб через наших солдатів хтось десь на землі страждав і тим більше гинув. Ми прагнемо безпеки і спокою, свободи і щастя для своїх дітей у своєму українському домі. Ми прагнемо того, щоб міжнародні договори й конвенції, якими гарантується безпека народів і суверенітет держав, працювали.

Я дякую вам, Австріє, за гуманітарну підтримку для України. Дякую за допомогу в захисті нашої енергетики від російських терористичних ракетних ударів. Дякую за підтримку наших зусиль у розмінуванні нашої землі та в лікуванні й реабілітації наших людей після всього того, що є проявами та наслідками російської агресії. І я дуже чекаю того моменту, того щасливого дня, коли зможу подякувати вам, Австріє, і за допомогу у відновленні миру на нашій землі».