Фото без опису

Суспільно корисні роботи в рамках програми «Армія відновлення» - це не лише можливість отримати грошову винагороду для безробітного, але і шанс зарекомендувати себе, проявити свої робітничі та особисті якості. Нерідко пошукачам, які взяли участь в цьому урядовому проєкті, роботодавці пропонують постійну роботу.

Ірина Швейдер переїхала з Кіровоградської області до Дружківки в 2009 році. За освітою жінка - офісний службовець, але працевлаштуватись за фахом їй не вдалося. Вона працювала сортувальником на Дружківському фарфоровому заводі та ТОВ "Любава Люкс", потім - прибиральницею у школі.

З початком війни Ірина евакуювала дітей, але сама залишилася у місті. Дівчиназвернулася до Дружківського міського центру зайнятості за сприянням у пошуку роботи. У грудні 2022 року кар’єрна радниця запропонувала Ірині взяти участь у суспільно корисних роботах на комунальному підприємстві «Спектр».

«Пропозиція долучитися до суспільно корисних робіт виявилася дуже доречною, – розповідає жінка. – В такий важкий час не у кожного є можливість працювати і отримувати заробітну плату. Я люблю це місто, яке, можна сказати, стало для мене рідним. Турбота про нього – важлива частина мого життя. Коли все навколо прибране і охайне, росте впевненість, що перемога вже скоро, а інакше і бути не може! З початком весни додалося багато справ та всі ми розуміємо, що місту потрібна наша допомога».

В рамках проєкту «Армія відновлення» пані Ірина працювала підсобною робітницею майже чотири місяці та зарекомендувала себе уважною і відповідальною працівницею. Тому, коли в березні поточного року на підприємстві з’явилася вакансія дорожнього робітника, їй запропонували перейти на постійну роботу.

Після участі у суспільно корисних роботах за сприянням Дружківського міського центру зайнятості тільки протягом березня вже працевлаштовано 13 колишніх безробітних. Для багатьох мешканців Дружківки така тимчасова трудова діяльність є не тільки можливістю забезпечити себе, свою сім’ю, але долучитися до відбудови рідного міста.

Єдиний портал вакансій з пошуку роботи https://jobportal.dcz.gov.ua

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram https://bit.ly/2UnnJwh

Call-центр Донецької обласної служби зайнятості 0 800 33 61 67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості