Фото без опису

Про рівень захворюваності на COVID-19 на Донеччині, забезпечення області необхідними вакцинами та ліками, а також різні аспекти, пов`язані з коронавірусом та іншими інфекційними хворобами, розповів  на брифінгу заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Педенко.Фото без опису

Ковід нікуди не зник з теренів Донеччини, нові випадки реєструються регулярно, хоча, як наслідок міграції населення області, що евакуюється до більш безпечних регіонів країни. спеціалісти констатують певне зниження рівня захворюваності. На показники впливає і той фактор, що з листопада лабораторно ковід підтверджується лише в приватних лабораторіях, що діють, наприклад, в таких містах. як Покровськ. Добропілля. Селідово. Натомість державні лабораторії, враховуючи безпекову ситуацію, були евакуйовані, але в той же час усі заклади охорони здоров`я забезпечені швидкими тестами. за допомогою яких і діагностується COVID-19.

Наша область забезпечена вакциною, як для щеплення першою та другою, так і для бустерних доз. Це стосується як дорослих, так і дітей. Більшість хворих на ковід в області переносять захворювання легко, що свідчить про високий рівень вакцинації населення. Для лікування легких випадків в області є в достатній кількості такий препарат як молнупіравір, яким  забезпечують хворих у разі встановлення відповідного діагнозу.