«Щодня ми втрачаємо українських синів і доньок у війні, яку Україна не починала. Людей, які могли б бути митцями чи політиками, підприємцями чи журналістами, науковцями чи дипломатами. Ким завгодно, але – живими! Якби не Росія.

Це відверта війна тиранії проти свободи. В основі цієї російської війни – ненависть і бажання пограбувати сусідню націю. Поки окупант на нашій землі, поки нашим містам загрожує руйнація, поки життя та свобода мільйонів українців під загрозою, ми повинні продовжувати цю битву. І ми – вистоїмо. Я знаю, що ми вистоїмо. Разом із вами.

Перемогти Росію на полі битви в Україні – це не воювати більше ніде в Європі та вздовж російських кордонів. Уся допомога, яка надається зараз Україні, – це, по суті, інвестиція в глобальний мир, у реальну архітектуру безпеки для свободи.

І я дякую американському народу за саме таку допомогу Україні. Це стосується і підтримки зброєю, і бюджетної підтримки, і підтримки санкціями проти Росії та тих, хто її спільник.

Наші героїчні воїни вже зробили так, що армія Росії буквально на очах перестає бути глобальною загрозою. Маємо довести до кінця цю роботу.

Має перемогти право чоловіків і жінок бути щасливими й жити своїм життям. Має перемогти священність родини, а не якоїсь тиранічної імперії, можливість давати майбутнє дітям, а не якійсь загарбницькій доктрині. Свобода має перемогти».

Звернення Володимира Зеленського до учасників American Enterprise Institute World Forum, серед яких були присутні сенатори, губернатори та представники експертної спільноти США.