Фото без опису

«Щойно закінчилося засідання Ставки. Головнокомандувач, командувачі напрямків доповідали щодо ситуації на передовій, загалом у захисті держави. Схід та південь, кордон. Бахмут і наші можливості посилитися там. Наші відповіді на удари терористів. Захист Херсона та громад Дніпропетровщини, Чернігівщини, Сумщини. Наші потреби в боєприпасах і постачання.

Сьогодні ж про забезпечення українських воїнів і загалом підтримку нашої держави в захисті від російської агресії говорив на міжнародних переговорах.

Мав честь вручити мамі «Да Вінчі», Дмитра Коцюбайла, його Хрест бойових заслуг. Сьогодні відбулося прощання з Дмитром. І я дякую всім, хто прийшов на церемонію прощання з «Да Вінчі». Усім, хто хотів би прийти, але зараз на фронті, у війську, у шпиталі. Це дуже важливо.

Важливо, що Україна шанує своїх героїв і демонструє світові, які люди віддають своє життя за свободу нашого народу й усієї Європи. Вдячний кожному і кожній. Згадайте сьогодні Дмитра. Згадайте, будь ласка, усіх тих, кого забрала в нас ця війна – із 24 лютого, із 2014 року. Вічна памʼять героям».

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 380-го дня війни.