Фото без опису

Війна торкнулася поліцейського ще у 2014 році, коли він пішов добровольцем у перший добровольчий батальйон Національної гвардії України, який згодом перейменували на батальйон імені генерал-майора Сергія Кульчицького. Василь Кузик відправився захищати Донецьку та Луганську області від окупантів та брав активну участь у бойових діях. Наприкінці цього ж року він пов’язав своє життя із Національною поліцією України та у складі підрозділів МВС «Золоті ворота» і полку поліції особливого призначення «Київ» продовжив їздити на ротацію до зазначених регіонів.

З 2019 року Василь Кузик працював інспектором відділу превентивної комунікації полку «Київ». Коли почалася повномасштабна війна він разом із багатьма колегами обороняв Київ від окупантів. Після звільнення Київщини поліцейський вирішив і надалі брати активну участь у відсічі агресії рф та вступив до поліцейського полку спецпризначення «Сафарі». Влітку правоохоронець із побратимами відправився виконувати бойові завдання у Запорізьку область, потім брав участь у звільненні Куп’янська та Вовчанська на Харківщині, далі – Донеччина.

«Під час звільнення Лимана ми з колегами штурмували окупантів у селищі Ямпіль та я потрапив у ворожу засідку, де почався стрілковий бій. Тоді ми дали відсіч ворогу, але отримали поранення, після чого були евакуйовані у більш безпечне місце для отримання медичної допомоги. Через декілька тижнів реабілітації я знову відправився виконувати бойові завдання вже на Бахмутському напрямку», - розповідає Василь.

Наразі полк спецпризначення «Сафарі», у якому служить Василь, переходить до штурмової бригади «Лють». Це дає можливість поліцейським бити та виганяти ворога з нашої землі, адже новостворений підрозділ оснащується новітньою зброєю та технікою. Загалом основна задача «Люті» - відвойовування захоплених міст та селищ.

«Штурмова бригада «Лють» - це ще одна можливість для тих, хто не може лишатися осторонь війни та відчуває лють до ворога всередині. Це шанс для тих, хто готовий визволяти окуповані території рідної країни. У нашому арсеналі бронетехніка, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння. Найголовніше – ми приділяємо багато часу навчанню бійців до того, як вони поїдуть у зону бойових дій, це і тактика бою, вогнева і медична підготовка. Маємо достатньо люті для штурму ворога, а мотивація одна – вільна Україна», - наголошує Василь Кузик.

Нагадаємо,  Міністерство внутрішніх справ (МВС) продовжує набір військовослужбовців до “Гвардії наступу”.  У рамках проєкту створено вісім штурмових бригад. 

Так, наприклад, як ми вже повідомляли, на Донеччині триває набір до штурмової бригади Нацполіції України «Лють».  Подати анкету можна  онлайн на сайті https://storm.mvs.gov.ua/ або звернутися до ректрутингових центрів у Краматорську та Покровську. Більш детальну інформацію ви можете отримати подзвонивши на безкоштовну  «гарячу лінію» 0 800 406 700. Об’єднана штурмова бригада НПУ «Лють» входить до складу «Гвардії наступу» МВС разом з бригадами Нацгвардії та Державної прикордонної служби. Головне завдання підрозділу – визволення Донецька, Маріуполя та інших тимчасово окупованих населених пунктів.  

Джерело: сайт Національної поліції України