Фото без опису

Підготовка бійців восьми нових бригад «Гвардії наступу», яка формується, триватиме від 2-х до 4-х місяців. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю телемарафону «Єдині новини».

Він підкреслив, що спочатку на навчання та тренування відбуде «кістяк» бригад, тобто діючі військовослужбовці та працівники системи МВС, які вже мають досвід служби, зокрема й бойовий досвід, а згодом до них поступово приєднуватимуться нові бійці – з числа добровольців, відібраних під час рекрутингової кампанії до бригад «Гвардії наступу», що триває.

Паралельно, наголосив очільник МВС, триватиме процес матеріально-технічного й майнового комплектування, а також фінансового забезпечення нових бригад, їх логістики та решти систем забезпечення й підтримки.

«Ми маємо вчасно заправити техніку, вчасно її зремонтувати. Це великий процес, який триває паралельно з формуванням бригад. Ми розуміємо, що сам військовий не має думати ні про що [інше], як посилити свої навички, про свій професійний рівень і про дії на полі бою, щоб уберегти один одного, щоб виконати бойову задачу. Все інше мають забезпечити люди, які в тому числі сидять в кабінетах», – відзначив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.