Возможно, это изображение 2 человека, ребенок, люди стоят и текст

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Сьогодні ми маємо чудову нагоду освідчитись у любові до рідної української мови і вкотре належно вшанувати її, бо українська – це мова свободи й волі, могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і Перемогу.

Масовий перехід громадян на українську, дерусифікація громадянського простору, стрімкий розвиток і популярність україномовного культурного продукту свідчать, що багато співвітчизників переосмислили й усвідомили важливість національного самовизначення, у тому числі й через мову, рівень підтримки якої в суспільстві зріс чи не найбільше за роки незалежності України.

16 лютого 2023 року розпорядженням голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації затверджено регіональну Програму сприяння функціонуванню української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Донецької області на 2023-2026 роки. Мова - це головна наша зброя проти рашистських загарбників, це питання нашої ідентичності та національної безпеки!

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. Отож, бажаємо всім співвітчизникам утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

Управління культури і туризму облдержадміністрації до святкування Міжнародного дня рідної мови проводить низку заходів:

📜 з 13 по 25 лютого 2023 року відкритий конкурс читців, поетів, художників та фотохудожників «Любіть Україну» http://surl.li/eyysx

📖 з 10 по 26 лютого 2023 року - обласну поетичну акцію «Ода рідній мові» https://www.facebook.com/oblbib.dn.ukr.net .

Приєднуйтеся до заходів на сторінці Фейсбук #КультураДонеччини https://www.facebook.com/groups/2481439468746534 !

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації