Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

#календар_Майдану📅

Пік спротиву Майдану припав на 18-20 лютого 2014 року.

Пригадаймо разом події останніх днів протестів.

▪ 19 лютого – всю ніч на Майдані триває протистояння; нові жертви серед активістів; Янукович оголосив 20 лютого днем жалоби за загиблими 18 лютого; СБУ про початок "антитерористичної операції"; після переговорів опозиції з президентом оголошено перемир’я.

▪ 20 лютого – протистояння на Майдані; просування майданівців угору Інститутською; постанова Верховної Ради ”Про засудження застосування насильства, що призвело до загибелі людей”; чергові перемовини опозиції з Януковичем за посередництва іноземних парламентарів.

▪ 21 лютого – нові закони Верховної Ради щодо Конституції та недопущення переслідування мітингарів; силовики полишають центр столиці; на Майдані прощаються із загиблими; втеча Янукович з Києва.

▪ 22 лютого 2014 року – українці дізналися про втечу Януковича; прощання з Героями Небесної Сотні; Верховна Рада України прийняла постанову про усунення Віктора Януковича; звільнення Юлії Тимошенко; Олександр Турчинов – новий спікер парламенту; Самооборона Майдану взяла під охорону адміністративні будівлі; Майдан у Межигір’ї.

🔸 Більше про події цих днів читайте на сайті Музею Майдану.

https://www.maidanmuseum.org/uk/history/2014-02-19

🖌Автор малюнків – Павло Титуленко (Пауль Титуленко).