Возможно, это изображение один или несколько человек и текст

Запитували❓️Відповідаємо❗️

Чи можна, щоб заяву на призначення пенсії та всі необхідні документи за мене до органу Пенсійного фонду України подала моя донька?

🔸️Законодавством передбачено, що пенсії призначаються за особистим зверненням заявника або автоматично (без звернення) у визначених законом випадках.

👉Дивіться відеоінструкцію Як подати документи на призначення пенсії онлайн за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=mKbkUM5fTek

У разі, якщо громадянин є, зокрема, недієздатним, або його дієздатність обмежена, то заява про призначення пенсії з необхідними документами подається законним представником.

❗️Звернення щодо призначення пенсії можна подати через вебпортал електронних послуг Фонду або до будь-якого сервісного центру Фонду.

🔷️Довідково: Порядок звернення за призначенням (перерахунком) пенсії визначено статтею 44 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

👉Зручний формат отримання інформації з пенсійних питань, субсидій і пільг на нашому телеграм-каналі https://t.me/PensFond_dn Приєднуйтесь!