Фото без опису

Бажаючих вступити до лав штурмових бригад «Гвардія наступу» вже понад 20 тисяч. Найбільша кількість заяв надходить онлайн. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник НГУ Руслан Музичук, передає Укрінформ.

«В цілому, вже понад 20 тис. заявок. У нас є три основні джерела, звідки надходять заявки. Найбільшу кількість ми отримуємо через www.storm.mvs.gov.ua, де працює онлайн-анкета. По цьому каналу отримано понад 14 тис. анкет, понад 7,5 тис. з них – це заявки на вступ саме до підрозділів Національної гвардії. Також працюють ЦНАПи, «гарячі лінії», звичайно, проводиться робота через центри комплектування», - повідомив Музичук.

За його словами, наступний етап – обробка заявок. Вже після цього відібрані кандидати мають зібрати необхідні документи, пройти психологічне тестування, медичну комісію.

«Всі ці етапи відбору необхідні, оскільки ми формуємо саме штурмові бригади. Туди мають потрапити кандидати із високою мотивацією, вони мають відповідати і іншим вимогам для формування таких підрозділів», - підкреслив речник НГУ.

Нагадаємо, вчора, 10 лютого, начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко оглянув один з центрів набору до Гвардії наступу у Краматорську.

- Мешканці Донеччини беруть активну участь у цьому процесі - і, безперечно,  зроблять свій внесок у визволення окупованих територій, - наголосив очільник області.